Zo leg je een visgraat vloer zelf

Visgraat Vloer

Een vloer leggen, dat kunnen de meeste mensen nog wel. Maar echt  simpel is het niet. Kun je nagaan als je een visgraat vloer wil hebben, dat is pas een werk! Toch? Nee hoor, dat valt reuze mee. Als jij een mooie vloer hebt uitgezocht en je wil deze in een visgraat patroon leggen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dit uit te besteden aan een professional. Dat kost echter geld en niet iedereen heeft daar ruimte voor in het budget. Wil je graag zelf zo’n vloer leggen? Met de onderstaande tips lukt het iedereen, zeker personen die ook al eens een vloer in horizontaal patroon hebben gelegd.

Visgraat Vloer

Over visgraat

Visgraat is dus een patroon waarin je een vloer bestaande uit planken kunt leggen. Je gebruikt korte planken die je haaks op elkaar legt. Daarvoor heb je een beginpunt nodig. 

De juiste start

Je begint dus met een punt, maar deze maken is soms lastig. Daarom zijn er plekken om zo’n starterspunt te krijgen, soms zelfs bij de leverancier van je vloer. In sommige gevallen kun je er ook leginstructies bij krijgen zodat je meteen aan de slag kunt. 

Een klikvloer

Als je een klikvloer hebt – meestal kliklaminaat – dan is het belangrijk dat je die klikverbinding juist legt zodat de planken op elkaar passen. Vraag hierin ook advies van de leverancier van de vloer want niet elke vloer met klikverbinding is op deze manier te installeren. 

De vloer voorbereiden

Als je de planken eenmaal in huis hebt, ben je natuurlijk hartstikke enthousiast. Maar wacht nog even! Want je moet eerst de vloer laten acclimatiseren. Je pakt de planken uit en laat ze minimaal 48 uur liggen. Ze kunnen namelijk nog een beetje uitzetten in de eerste uren, en als de vloer dan al ligt krijg je lelijke bobbels. Nu kun je aan de slag met de starterspunt!