Welk kleurentype ben jij?

Maar op de foto stond het jurkje zo goed! Hoe kan dan dat het nu zo anders lijken nu je het past? Kennelijk staat deze kleur niet zo goed. Met deze tips weet jij precies welke kleuren jou het mooiste staan zodat jij stralend voor de dag komt! 

Veel vrouwen weten goed welke kleuren zij mooi vinden. Maar niet wat hen het beste staat. Het heeft allemaal te maken met het seizoenstype dat je bent. Dat heeft niets te maken met het jaargetij, maar met de kleur van jouw huid, haar en ogen. En dat is de reden waarom bij jou bijvoorbeeld pastelkleuren heel mooi zijn, terwijl je vriendin schittert in knalkleuren.

Photo Of Clothes Hanged On Clothes Rack

Laten we eerst eens bepalen of je een koel of warm type bent.

Koele types
Je kunt eenvoudig testen of je een koel type bent door een stukje aluminium folie naast je gezicht te houden. Leeft jouw huid hierbij op? Dan ben je absoluut een koel type. De kleuren die jou geweldig staan zijn kleuren met een blauwe ondertoon. Zoals, wit, blauw, lila, zilver en turquoise. 

Warme types
Is het niet helemaal duidelijk of je een koel type bent of niet? Kijk dan naar je pols en vervolgens de kleur van je aders. Zijn ze blauw? Dan ben je een koel type. Zijn ze groen? Dan ben je een warm type. Natuurlijk zijn je aders altijd blauw, maar door de kleur van de huid kan het groenig lijken. Bij warme types staan crème kleuren, bordeaux rood, roodoranje, goud en bruin goed,

Vervolgens kunnen we kijken welk seizoentype bent.

Lentetype
Lentetypes hebben een warme ondertoon, rood, lichtbruin of blond haar en licht gekleurde ogen. Vaak hebben ze sproetjes in het gezicht en lichte wenkbrauwen. De kleuren die het beste staan zijn perzik, sprekend groen, licht bruin en koraalrood.

Zomertype
Zomertypes hebben blond haar, een koele ondertoon en blauwe, grijze of groene ogen. Bij zomertypes staan hemelsblauw, lavendelpaars, zachtgeel en wit heel goed.

Wintertype
Wintertypes heb je een koele en rosachtige ondertoon. De huid is licht ten opzichte van de donkerbruine of zwarte haarkleur. De ogen zijn grijs of donkerbruin van kleur. Kleuren die het best staan zijn grijs, donkerblauw, chocoladebruin en taupe.

Herfsttype
Herfsttypes hebben een warme ondertoon en rood, donkerbruin- of blond haar. De ogen hebben een bruine of groene kleur. De wenkbrauwen zijn donker. Bij dit type staan natuurlijke kleuren het mooiste zoals bruin, olijfgroen, goudoranje, roodbruin en ivoor wit.

Op zoek naar een pyjama die het beste bij jouw kleurentype past? Bekijk de pyjama’s van de Pyjama Webshop!Bron: https://www.pyjama-webshop.nl/catalog/category/view/s/sale/id/13/