Wat zijn wasbare luiers?

Wegwerpluiers zijn super handig, na één keer gebruik gooi je ze weg en zolang je nieuwe koopt, heb je altijd een hygiënisch exemplaar op voorraad. Goed voor het milieu is al dat afval echter niet. Als alternatief zijn er wasbare luiers. Een investering die je met gemak terug kunt verdienen. En je kindje is veel eerder zindelijk. Stap jij ook over? Qua materiaal zijn wasbare luiers gemaakt van bamboe, katoen of fleece en beschikbaar in allemaal leuke printjes. Het is aan te raden meerdere materialen aan te schaffen. Bamboe voor in de nacht, dat absorbeert super! Overdag is fleece heerlijk voor de bips van je kleintje, en door de snelle droogtijd voor jou ook! Bovendien zijn er maar weinig billetjes allergisch voor deze natuurlijke materialen, dus dag luieruitslag!

Hoe maak je wasbare luiers schoon?

In de luier leg je een inlegvel om poep op te vangen. Alleen dit gaat bij het restafval, dus niet de hele luier. Heb je wasbare luiers met een overbroekje, kan deze misschien nog een ronde mee. Het binnenbroekje gaat sowieso bij elke verschoning de was in. Dit kan een speciale luierwas zijn, maar het kan ook gewoon bij jouw kleding. Op 40 graden en zonder wasverzachter geniet je het langst van je wasbare luiers. Als de eventuele overbroekjes vies zijn, zijn deze er ook aan een wasbeurt. Je zou ze in de droger kunnen stoppen, maar al die vrolijke luiers die buiten aan de waslijn wapperen, daar word je toch blij van?

De financiële voordelen van wasbare luiers

Met wasbare luiers voelt je kroost eerder dat het nat is, waardoor het maanden tot een jaar eerder zindelijk is dan kindjes die wegwerpluiers dragen. Dat scheelt gedoe en tig luiers. En per luier scheelde het al in de hoeveelheid afval. Tel uit je winst! Daarnaast maak je één keer een investering in de luiers en hoef je alleen de inlegvellen bij te kopen. Stukken goedkoper dan wegwerpluiers. Ook voor een volgend kindje zou je dezelfde luiers weer kunnen gebruiken, nog meer voordeel!