Wat is de beste portofoon voor wintersport?

Bij het wintersporten vinden we een portofoon of ook wel walkietalkie genoemd essentieel. Ze vormen een betrouwbare manier om niet alleen continu in contact te blijven met je vrienden en familie op en naast de piste, maar ook om in contact te blijven met de buitenwereld. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren. We gaan er vandaag de dag al snel van uit dat ons mobieltje ons wel zal helpen tijdens de wintersport, maar mensen die wel vaker op de latten staan weten dat dit niet altijd het geval is. En al zeker niet als je ergens op een afgelegen bergtop staat.

Zonder een portofoon is je enige optie dan om heel hard te roepen en te hopen dat iemand je hoort. Veel eenvoudiger is om gewoon de beste portofoon mee op wintersport te nemen. Maar wat is eigenlijk de beste portofoon voor wintersport en waar moet je op letten?

Portofoons voor wintersport kopen

Allereerst is natuurlijk het bereik van de portofoon belangrijk. Zeker omdat je in een bergachtig gebied actief bent. Kijk dus niet alleen naar het maximale bereik, maar ook naar het bereik in oneffen terrein. Ten tweede is er de levensduur van de batterij. Ga bij wintersport voor een portofoon die minstens 8 uur aan een stuk kan werken en die minstens 12 uur op stand-by kan blijven staan. Belangrijk hierbij is rekening te houden met de soms koude omstandigheden tijdens je wintersport. Belangrijk vinden wij is ook de mogelijkheid om een microfoon en oortje te kunnen gebruiken zodat je niet steeds met de portofoon zelf moet liggen knoeien om te kunnen communiceren. Je wilt niet om de 5 tellen je handschoenen uittrekken. De beste portofoon voor wintersport heeft zelfs een functie waarmee je 2-way kunt praten zonder een knop te moeten indrukken.

De beste modellen

Tot slot ga je best ook voor een portofoon die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. IJskoude temperaturen, felle wind, sneeuwvlokken,… een portofoon voor wintersport krijgt wat te verduren. Beste walkie talkie wintersport gezocht? Enkele van onze favoriete modellen zijn de Motorola TLKR T82 Extreme, de Cobra AM1035 en enkele modellen van Midland.