Waarom je LED verlichting zou moeten plaatsen

Afbeelding met circuit, elektronica

Automatisch gegenereerde beschrijving

Iedere bewoner kent het wel, de twijfel om over te stappen op LED verlichting. Na alle verhalen van mensen om je heen die ook overstappen op LED verlichting, de kosten die zij er mee besparen en hoe fijn ze het wel niet is begin je te twijfelen. Moet ik ook overstappen? Maar wat zijn nou de voor en nadelen van LED verlichting? Wat zijn de kosten en baten en hoe werkt het precies? En niet alleen thuis, maar ook in het bedrijfsleven kan deze vraag zich voordoen. Denk bijvoorbeeld aan het overstappen op een LED zwaailamp op de bouw. In deze blog lees je alles wat je moet weten over LED.

LED in alle kleuren

De grootste belemmering die mensen hebben om over te stappen op LED is het feit dat zij LED kennen als een felle witte kleur. Het feit dat je woonkamer net zo verlicht is als een voetbalveld vindt niemand prettig. Gelukkig is LED verlichting er tegenwoordig in allerlei kleuren, het is geen reden meer dus om niet over te stappen. Daarnaast zijn er ook LED lampen te koop die je met een simpele druk op de knop of met behulp van een app kan laten veranderen van kleur. 

Besparen op de energierekening

Het grootste voordeel van LED verlichting is het feit dat het kosten bespaart op de energierekening. Ondanks het feit dat LED op het eerste oog duur lijkt, verdient het zichzelf in redelijk korte termijn alweer terug. Het is een simpele lange termijn investering, aangezien de lampen langer mee gaan en je zo dus minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen. Daarnaast verbruikt het ook minder stroom dan de ‘gewone’ halogeen of gloeilamp. 

Daarnaast, een zeker niet onbelangrijk voordeel van LED, het is beter voor het milieu dan een halogeenlamp of gloeilamp. Door de kortere levensduur wordt er door deze lampen meer afval geproduceerd wat slecht is voor mens en milieu. En vanzelfsprekend is het energieverbruik van dit soort lampen ook niet erg prettig voor moeder natuur. Meer weten over LED? Bekijk onderstaande bron:
https://www.ledhandel24.nl/