Verhuizen naar onze hoofdstad? Dan zijn deze tips voor u

Onze hoofdstad, ons Amsterdam. De prachtige stad die wereldwijd bekend is. Hier bevind zowel het beroemde Rijksmuseum zich, de P.C Hooftstraat voor een dagje shoppen en de dagelijkse coffee shops. Ook hebben we de mooie grachten, met meer fietsen dan inwoners is het de fiets hoofdstad van de wereld en komt een van de topclubs uit Nederland er vandaan. 

Dit allemaal geeft natuurlijk genoeg redenen om te willen verhuizen naar Amsterdam. Maar makkelijk zal het niet zijn.  Met behulp van deze tips zal het een stuk makkelijker af gaan en zal u zich al snel thuis voelen in deze stad.

Proces van verhuizen

Zoals je vast en zeker al weet, moet je aan de gemeente waar jij heen gaat verhuizen dit vermelden. Er is een mogelijkheid dat ze extra bewijsstukken vragen voor jouw verhuizing. Bijvoorbeeld een antikraak overeenkomst of een huur contract. Doe dit dan ook op tijd. De gemeente in Amsterdam zal al vrij snel dit verwerken. Verhuis je binnen de stadsgrenzen, dan zal binnen 24 uur het in orde gemaakt worden.

Voordat je alles in gaat laden bij je nieuwe stulpje, zorg ervoor dat je nieuwe buren op de hoogte zijn. Zo voorkom je dat zij niet versteld staan van de omstandigheid. Dit kan misschien wel wat extra handen opleveren die jou kunnen helpen met tillen, of het openhouden van de deur.

Inpakken en uitpakken is een hele klus. En wordt niet als de leukste activiteit gezien van het verhuizingsproces. Zorg dat alles efficiënt en keurig wordt ingedeeld. Ga zuinig om met de dozen die je hebt. Maar pas wel op dat je er niet te weinig aanschaft. Het is ook een goed idee om per doos even te markeren wat er in zit. Bijvoorbeeld servies, boeken of fotolijsten. Maak een lijst met welke dozen je hebt gemarkeerd en vink deze af als je ze tegenkomt met het uitpakken. Anders kom je er later achter dat je een aantal bezittingen mist.

Meubels en andere grote decoratie onderdelen hebben een vaste plaats in jouw huis. Het is dan makkelijk om dit ook zo aan te houden in je nieuwe woning. Zet de indeling handig neer en voorkom dan alles op een plek wordt geplaatst waardoor je een ingang of ruimte blokkeert.

Elektronica brengt een groot probleem met zich mee. Kabels, snoeren en stopcontacten. Wees voorbereid op nieuwe stekkerblokken moeten aanschaffen als je niet uitkomt met genoeg punten van stroomvoorziening.

Een verhuisservice kan helpen met inpakken, vervoeren en uitladen van jouw goederen. Ook zullen zij jou van deze tips voorzien. Het maakt het jouw een stuk makkelijker en zo kan jij goed nadenken over hoe jij je nieuwe woning wilt indelen en decoreren.

Thuis voelen in Amsterdam

Een nieuwe stad, omgeving en buren. Ga even langs in jouw wijk of straat en stel je voor. Een vriendelijk welkom zal je gemoed komen en zo kan je ook vragen stellen aan de lokale inwoners wat er te doen is in de buurt. Of de weg wijzen naar de dichtstbijzijnde supermarkt.