Tips en tricks voor het verkopen van producten via Amazon

Sinds begin maart 2020 is Amazon live in Nederland. Waar Amazon Nederland altijd als provincie van Duitsland heeft behandeld dat prima kon worden bediend via Amazon.de is Amazon.nl nu toch echt een feit. Het distributiecentrum staat nog wel in Duitsland maar wel dichtbij de grens met Nederland.

Tip 1 – Vraag een Duits BTW nummer aan

Onze eerste tip wanneer je gaat verkopen via amazon.nl is het aanvragen van een Duits btw nummer. Zoals we in de intro al aangaven staat het distributiecentrum van Amazon net over de grens met Duitsland. Wanneer je er voor kiest om te verkopen via Fulfilment by Amazon kies je ervoor om de gehele distributie uit handen te geven aan Amazon. Amazon slaat jouw product op en verscheept de orders naar jouw klanten. Zelfs de klantenservice wordt gedaan door Amazon. Bijkomend voordeel van FBA is dat je een betere kans hebt jouw product te verkopen, zo slim is Amazon!

Tip 2 – Zorg dat je nooit uit je voorraad loopt

Voordat je kunt beginnen met producten verkopen op Amazon is het dus belangrijk dat je een verkopers account hebt voor Amazon. Zodra jouw product online wordt aangeboden op Amazon.nl is het belangrijk dat je zo hoog mogelijk in het productaanbod naar boven komt. Net als bij Google zijn er ook voor Amazon SEO trucjes die je kunt toepassen. Denk hierbij aan goede foto’s, de juiste product-titel en een duidelijk product overzicht voor de klant. Amazon helpt jou met verschillende tools om nooit buiten voorraad te zijn. Wanneer jouw voorraad toch op is en je moet melden dat je jouw product niet kunt verkopen is dit zeer schadelijk voor jouw ranking binnen Amazon. Houdt daarom altijd rekening met tip 2, zorg dat jouw voorraad op Amazon.nl nooit op raakt!