Tiny house als volwaardige woning

Als we het hebben over een tiny house, zullen sommige mensen eerst denken aan (te) weinig ruimte. In feite bieden de tiny houses echter een aantal doorslaggevende voordelen: de bewoners komen dichter bij elkaar en de beperkte ruimte kan zorgen voor gezelligheid. Met een efficiënte tiny house inrichting kunnen zelfs in kleine ruimtes gezellige retraites worden gecreëerd, zodat wordt voldaan aan de veranderende behoeften aan gemeenschap en privacy.

Extra ruimte in uw tiny house

Een tiny house heeft weinig oppervlakte maar je hebt natuurlijk ook nog de hoogte. Dus als het mogelijk is creëer dan twee niveaus. De verdieping vormt de basis in de kamer. Je bed gaat gewoon een verdieping omhoog door uw slaapplaats boven te plaatsen. Dit geeft u veel opbergruimte onder het bed, die u kunt gebruiken voor een werkplek of een zithoek.

Kies voor meubilair dat u multifunctioneel kunt gebruiken.

Voor kleine woonkamers is bijvoorbeeld een salontafel met geïntegreerde rekken aan te bevelen. Zo kunt u boeken en tijdschriften snel en netjes opbergen. Tegelijkertijd kunt u uw salontafel gebruiken als eettafel of werkblad. Belangrijk: Zorg voor een grote ruimte die ruimte biedt aan hongerige vrienden.

Heb je geen vrije ruimte voor een salontafel? Dan zijn fauteuils met een geïntegreerde tafel wellicht interessant. Een comfortabele zitplaats en hapjes binnen handbereik, zodat niets een gezellige filmavond in de weg staat.

Uit het zicht, uit het hoofd: het uitschuifbare bureau

Interieur ontwerpers adviseren om woon- en werkruimten te scheiden om zo tijd vrij te maken van het werk. In tiny houses is dit vaak niet mogelijk omdat je geen extra studeerkamer hebt. Slimme multifunctionele meubels helpen u echter om na een dag hard werken uit te schakelen. Het toverwoord is: uitschuifbaar bureau. Het tafelblad van het bureau kan worden uitgetrokken en weer worden verborgen voor uw kantoorwerk. Wat overblijft is een moderne tafel, met ruimte voor foto’s en bloemen.