taken hoofd BHV

Taken hoofd BHV onderverdeeld in operationeel en strategisch

De taken hoofd BHV kunnen in twee belangrijke taken. Je hebt operationeel en strategisch. Bij taken hoofd BHVoperationeel heb je een aantal belangrijke taken en verantwoordelijkheden. Je moet ervoor zorgen dat alles goed geregeld is als er een calamiteit plaatsvindt.  Jij plant oefeningen en weet precies welke uitrustingen nodig zijn en hoe je vrijwilligers werft en selecteert. Je bent verder goed in ad-hoc beslissingen nemen en coördineert de BHV-organisatie tijdens een calamiteit.

Een ander verhaal bij strategisch,  hier wordt alles ‘op papier’ geregeld. Zo moet jij kennis van wettelijke bepalingen en de opzet van een BHV-organisatie hebben. Je stelt en beheert budgetten en regelt vergoedingen en eventueel verzekeringen na een calamiteit.

Zeer belangrijke taken hoofd BHV, die geregeld moeten worden

taken hoofd BHVDe taken hoofd BHV zijn veel uitgebreider dan ik ooit had gedacht. Omdat ik na mijn hulpverleners opleiding meer wilde betekenen heb ik mij kandidaat gesteld om als leiding te fungeren. Hier kon ik de touwtjes goed in handen houden en alles in goed banen leiden. In het begin moet ik erbij vertellen dat ik niet in de gaten had dat er nog zoveel bij kwam kijken. Maar naarmate de tijd vorderde had ik alles goed geregeld en was het voor mij een koud kunstje om een goede hulpverlening op gang te zetten. Gelukkig hadden wij alleen maar werknemers in dienst die veiligheid allemaal zeer belangrijk vonden. Hierdoor zijn er meerdere hulpverleners in ons bedrijf bijgekomen, door het volgen van een cursus.

Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden van een opleiding als BHV’er, kijk dan maar eens op de website van G4S. Hier is zoveel mogelijk op het gebied van trainingen. Je kan in-company trainingen volgen, maar ook op de locatie van G4S zijn veel opleidingen te volgen. Voor de exacte kosten kan je een offerte opvragen, ook dat is online te realiseren.