Registreer je merk voor het te laat is!

Wil je jouw merk registreren maar heb je geen idee wat erbij komt kijken? Of vraag je jezelf juist af of het überhaupt nodig is om je merk te beschermen? Het registreren van je merk zorgt ervoor dat je kan optreden tegen inbreuk van jouw rechten. Laat je merk echt van jou zijn en registreer deze voor het te laat is. Voordat het zo ver is gaat er een heel proces gestart worden. Is het wel mogelijk om je merk te beschermen of ben je zelf een merkenrechten dief 😊 Dit zijn allerlei zaken die aanbod komen bij een registratie.

Nationaal of Internationaal

Wil je jouw merk alleen registreren in Nederland? Dan is een nationale registratie gewenst en bespaar je jezelf kosten door geen internationale registratie af te sluiten. Hou er dan wel rekening mee dat je merk internationaal wel gebruikt kan worden. Wil je zorgen voor een complete bescherming? Dan raden we je zeker aan om te kiezen voor internationaal. Echter kan je ook voor een EU registratie kiezen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden en raden we je aan om eens om de tafel te zitten met een bureau dat zich hierin heeft gespecialiseerd.

Waarom kiezen voor een registratie

We hoeven hier vast niet meer veel over te vertellen maar als je jouw merk wilt beschermen tegen misbruik dan is dat al het eerste voordeel. Daarnaast voorkom je zo dat je concurrenten er met een vergelijkbaar merk mee vandoor gaan. Dit verzwakt jouw marktpositie.

Kies vandaag

We raden aan om vandaag nog aan de slag te gaan met een bureau waar je jezelf kan laten adviseren. Je merk registreren is een goed idee om jezelf te beschermen van die concurrenten. Daarnaast weet je zeker dat er geen misbruik gemaakt kan en mag worden.