Opleiding bhv instructeur

Een opleiding bhv instructeur vind je maar op een paar plaatsen in Nederland. Eén van de plekken waar je de opleiding bhv instructeur kunt volgen is G4S veiligheidstrainingen. De opleiding bhv instructeur is een NIBHV gecertificeerde opleiding en dat geeft aan dat het een waardevolle opleiding is. In de opleiding bhv instructeur word je geleerd hoe je je toekomstige studenten goed moet leren om te gaan met de lesstof voor de bhv cursus. Ze noemen dat bij G4S veiligheidstrainingen een coachende instructeur.

Eerste Hulp of Brandbestrijding en Ontruiming

De opleiding bhv instructeur heeft social leren als centraal uitgangspunt. Dit kun je dus ook verwachten tijdens de opleiding. Je wordt opgeleid om je cursisten niet alleen kennis en vaardigheden bij te brengen, maar ook om hen zelfvertrouwen te geven. Dit is natuurlijk van belang voor een BHV’er, je moet namelijk kunnen handelen en zekerheid in je handelingen kunnen cruciaal zijn. Je kunt bij G4S veiligheidstrainingen kiezen uit twee opleidingen die worden gezien als een opleiding bhv instructeur. Dit zijn de BHV instructeur eerste hulp en de BHV instructeur brandbestrijding en ontruiming.

Eerst BHV en ploegleider diploma

De opleiding bhv instructeur eerste hulp wordt ook aangeduid met EH en de brandbestrijding en ontruiming met BO. Voordat je kunt beginnen aan de opleiding bhv instructeur, moet je in het bezit zijn van het diploma BHV en het diploma ploegleider BHV. Beide zijn NIBHV cursussen die je ook kunt volgen bij G4S veiligheidstrainingen. Ze duren allebei twee dagen, tenzij je de e-learning BHV cursus volgt. Die duurt dan één dag.