Natuursteen tegels kopen

Wil je natuursteen tegels kopen? Er zijn verschillende soorten natuursteen en het kan soms lastig zijn de juiste keuze te maken. Hieronder bespreken wij een aantal verschillende soorten.

Marmer

Waarschijnlijk wel een van de bekendste en meest luxe natuursteen tegels: marmer. Meestal wit of grijs van kleur, maar soms ook verkrijgbaar in roze of rood. Je herkent dit natuursteen aan de aders, kleurschakeringen en kristalstructuur.

Kalksteen

Ook kalksteen heeft net als marmer kleurschakeringen en aders. Het is ook niet zo vreemd dat dit op elkaar lijkt, aangezien marmer is ontstaan uit de omvorming van kalksteen. In kalksteen kun je echter nog wel fossiele resten van planten en dieren terugzien. Daarbij is dit soort natuursteen verkrijgbaar in veel meer kleuren, waaronder rood, bruin, geel, crème, grijs en zwart.

Leisteen

Dit soort natuurstenen tegel is ontstaan uit de omvorming van kleisteen wat op zijn beurt weer is ontstaan uit klei. De meeste voorkomende kleuren van leisteen zijn donkergrijs, zwart, donkerbruin en donkergroen.