Nascholing code 95 volgen bij een ervaren verkeersschool

Verkeersschool Wesseldijk

Voor Nederlandse vrachtwagen- en buschauffeurs is nascholing code 95 eens per vijf jaar verplicht, mits zij als chauffeur werkzaam willen blijven. Deze code 95 wordt ook wel de basiskwalificatie van vrachtwagen- en buschauffeurs genoemd. Zonder het behalen van deze basiskwalificatie is het niet toegestaan om als professioneel vrachtwagen- of bus chauffeur de weg op te gaan. Wel mag je met enkel een vrachtwagenrijbewijs als privé persoon met een vrachtwagen op de openbare weg rijden. Dit doe je in zo’n geval vanzelfsprekend niet in opdracht van een organisatie. Er zijn in Nederland talloze rijscholen waar je een cursus kunt volgen om deze basiskwalificatie te behalen. Een goed voorbeeld van zo’n verkeersschool is Verkeersschool Wesseldijk. Heb jij deze basiskwalificatie al gehaald?

Nascholing code 95

Uitzonderen op de regels voor nascholing code 95

Nascholing code 95 is niet voor iedere vrachtwagen- of buschauffeur noodzakelijk. De medewerkers van de brandweer en politie hoeven deze basiskwalificatie niet meer te behalen naast hun rijbewijs. Op internet is een handige website te vinden, waarop de meest recente uitzonderingen worden beschreven. Het kan verstandig zijn om hier eens te kijken, wanneer je denkt dat je recht hebt op een uitzondering. In veel gevallen zal je dit certificaat echter alsnog moeten halen. Het is zelfs zo, dat de basiskwalificatie na vijf jaar verloopt. Je dient na deze vijf jaar opnieuw een nascholingscursus te volgen om je kennis bij te houden.

Veiligheid

Geschikte rijschool vinden voor deze cursus

Zoals eerder in dit artikel werd beschreven, zijn er verschillende Nederlandse rijscholen die deze cursussen aanbieden. Verkeersschool Wesseldijk werd hierbij als voorbeeld genoemd. Deze rijschool biedt niet alleen nascholingscursussen aan voor vrachtwagen- en buschauffeurs, ook kun je hier terecht om je rijbewijs voor deze beroepen te behalen. Na het behalen van je rijbewijs kun je op deze manier direct aan de slag gaan met het behalen van deze basiskwalificatie.