Leven met meer rust doe je zo

Leven met rust lijkt, in de huidige wereld waarin we leven, iets bijzonders. Iets wat alleen bestemd is voor de elite. Het is een kunst als je leert leven in rust en voldoening. Waarschijnlijk heb je zelf ook veel last van allerlei prikkels en dit iedere dag weer. Dit kost je iedere dag enorm veel energie en bezorgt je veel stress. Dit willen we natuurlijk niet. Hoe kun je nu leven met meer rust in een wereld waarin je constante afleiding hebt en waar rust gekoppeld wordt aan luiheid en iemand die niet gemotiveerd is? Het kan!

Minder leven in de digitale wereld

De eerste stap naar een leven met meer rust, is minder leven in de digitale wereld. De kans is enorm groot dat je een smartphone hebt en werkt achter de computer. De online wereld is iets waar je door omringd bent. Hoe kun je hier nu uitstappen? Denk aan prioriteiten stellen. De televisie wordt steeds minder populair en steeds meer mensen hebben geen televisie meer in huis. Dit kost je ook minder iedere maand. Heb je een televisie, maar maak je er eigenlijk geen gebruik meer van? Verkoop je televisie en zoek online naar Canal Digitaal opzeggen. Dit kan bijvoorbeeld via 123opzeggen.nl. Zo heb je direct twee vliegen in één klap.

Back to basics

Wat houdt back to basics in? Denk aan het lezen van een fysiek boek in plaats van een video kijken op YouTube. Ga een keer een weekend wandelen door het bos in plaats van shoppen in drukke winkelstraten. Back to basics houdt eigenlijk in dat je jezelf zo min mogelijk omringd met de dagelijkse drukte en dat je wat meer gaat verbinden met de natuur. Het beste wat je kunt doen is een lange wandeling maken na iedere werkdag.