Ik ga op vakantie en ik neem mee… 

Een hoed! Naast de andere essentials zoals zonnebrand en een zonnebril, heb je ook een goede hoed nodig ter bescherming tegen de zon! Een leuke grote strand hoed biedt veel bescherming en is lekker luchtig. Ben jij toch meer van een stoere look? Een gave Australische hoed heeft karakter en beschermt je uitstekend!  

Een Australische hoed 

In Australië zijn ze nogal wat zon gewend. Het is dan ook meer dan logisch dat ze zich inmiddels goed weten te beschermen. Een Australische hoed is vaak gemaakt van leer, wat verkoelend werkt op je hoofd. Ook hebben Australische hoeden een beschermingsfactor van 50+, dit is de beste bescherming die je kunt hebben! Het is natuurlijk ook belangrijk dat je genoeg zonnebrand op smeert, maar je bent nóg beter beschermd met een extra barrière tussen jou en de zon.  

We weten nu dat Australische hoeden hele goede bescherming bieden tegen de zon, maar de stijl moeten we ook niet vergeten! Deze hoeden zien er namelijk heel stoer uit. Door het leer heeft het een cowboy-achtige uitstraling. Naast de kleur van het leer kun je ook nog kiezen uit verschillende details op je hoed. Zo kan je een gevlochten band of eentje van stof nemen! 

In Nederland? 

Deze hoed is niet alleen voor in de zomer handig, maar als het kouder wordt houdt hij ook je hoofd lekker warm! Australische hoeden zijn tevens ook water- en windafstotend, en daar hebben we in Nederland heel veel aan. Wil je hem buiten Nederland ook op? Leer is een erg licht materiaal, dus hij kan zo mee het vliegtuig in! Bij sommige modellen krijg je zelfs een speciale zak om je hoed veilig te vervoeren en schoon te houden.  

Of je nu voor stijl kiest, of de praktische redenen je aantrekken, een Australische hoed is een topper om te overwegen deze zomer.