Een levendig afscheid met uitvaart Hengelo

Als een dierbare zoals je kind, een van je ouders, je partner, je opa of oma of een andere naaste komt te overlijden staat de wereld helemaal op zijn kop. Ook al wordt het overlijden verwacht, ook dan komt de klap nog hard aan. Direct na het overlijden waarbij de persoon door en arts officieel is doodverklaard kun je uitvaartbegeleiding in Hengelo inschakelen. Zij kijkt dan met jullie wat er allemaal geregeld moet worden. Dit kan de uitvaart zijn maar ook alles wat daaromheen nog geregeld moet worden. Bij een uitvaart komt aardig wat kijken. Als een persoon is verzekerd wordt de uitvaart geheel of gedeeltelijk vergoed. Er wordt bij uitvaart Hengelo gekeken wat jullie wensen zijn, en wat de wensen zijn van de overleden dierbare samen met wat financieel haalbaar is.

Goede uitvaartbegeleiding en inspiratie

Bij uitvaart Hengelo kun je een luisterend oor en de juiste steun krijgen rondom de uitvaart. Voor vragen kun je vrijblijvend gebruik maken van het inloop spreekuur. De vormgeving van de uitvaart gaat bij uitvaart Hengelo samen met de uitvaartbegeleiding. Je kunt iemand ter herinnering opnieuw laten leven met zijn/haar favoriete muziek, oude foto’s van vroeger die je op een diashow laat zien of objecten neerleggen in de kist waar de persoon van hield of bij zich droeg. Ook kun je een uitvaart vrolijk maken door de kist van schilder en knutselwerk te voorzien, het leven te herinneren na de uitvaart met muziek en een lunch bijvoorbeeld. Hoe gek het ook klinkt, als je een mooie en vrolijke uitvaart heb zal je hier betere herinneringen aan overhouden dan een verdrietige kale uitvaart. De uitvaartbegeleider komt met tips hoe jij de uitvaart voor de overleden persoon het beste kunt indelen.

Nazorg en dingen regelen

Bij een overlijden moeten ook dingen worden geregeld. Denk aan het opzeggen van de huur, hypotheek of het leeg halen van de woning. Uitvaart Hengelo kan hierin ondersteuning en hulp bieden. Het is al een fijn gevoel om op iemand terug te kunnen vallen en er niet alleen voor te staan. Ook volgen er gesprekken indien je dat wenst. Je kunt terugblikken op de uitvaart en vertellen hoe het voelde en hoe het was.