Administratieve opleiding

Een administratieve opleiding kun je bij Fabius volgen terwijl je werkt of voor je gezin zorgt. Je hebt maar één dagdeel per week les en hebt naast je huiswerk voldoende tijd over voor andere dingen. Of dit nu noodzakelijke dingen zijn zoals een baan of het zorgen voor je familie, of juist leuke dingen zijn zoals dagjes weg. Je zou zelfs je eigen bedrijf kunnen starten terwijl je de administratieve opleiding bij Fabius volgt. Bovendien is het slagingspercentage van Fabius opleidingen hoger dan het landelijk gemiddelde.

Lessen

Er zijn ruim 50 plaatsen in Nederland waar je de administratieve opleiding van Fabius kunt volgen. Zo is de kans groot dat je niet ver hoeft te reizen voor je lessen. Iedere week heb je een les die drie uur duurt. Het is aan jou om te bepalen of je de lessen in de ochtend van 9 tot 12 volgt of in de avond van 7 tot 10. De lesdagen zijn verschillend per locatie, dus daar heb je misschien iets minder keuze in. De administratieve opleiding van Fabius duurt 30 weken in totaal en als je het examen met een voldoende afrondt, ontvang je een diploma.

De opleiding

Dit diploma is vergelijkbaar met een diploma van mbo 2 niveau. In de opleiding worden vijf onderdelen behandeld. Je begint met toetsenbordvaardigheid. Hierna leer je de basis voor MS Office programma’s zoals Word, Excel en Outlook. Nadat de kantoorpraktijk is behandeld in de administratieve opleiding, ga je verder met het leren over de MS Office programma’s. Je sluit de opleiding af met het onderdeel taal en rekenen. Voor alle informatie over de administratieve opleiding van Fabius kijk je hier.